Hamileliğinizin en güzel dönemlerine gelmiş bulunmaktasınız. Doğumunuza kalan zamanın bir an önce geçmesini heyecanla bekliyor olmalısınız. Bebeğiniz ve kendi
sağlığınız için beslenme ve dinlenmenize daha fazla özen göstermelisiniz. Zararlı besinlerden uzak durmalısınız.
Bebeğinizin boyu 27 ila 30 cm olmuş durumdadır. Bebeğinizin ağırlığı ise 400 ila 450gram ağırlığındadır.
Bu haftadan itibaren bebeğiniz sizi duyabiliyor ve sesinizi tanıyor. Sesinizi duymak ona oldukça iyi geliyor. Bu süreçte bebeğinizle olabildiğince konuşmaya çalışmalısınız.
Bu sayede doğum sonrası sizi ve sesinizi tanıyarak yabancılık çekmeyecektir.
Artık bebeğiniz düzenli bir uyku döngüsüne sahip.
Henüz akciğerleri tam olarak gelişmediği için ihtiyacı olan oksijeni plasentadan almaya devam ediyor.
C vitamini almanız oldukça önemli. Bebeğinizin kemik yapısı, dişleri, kasları ve cildi için gerekli kolajen alımında çok önemli bir yeri bulunmakta.
Sıvı ve su alımına bu haftalarda daha çok dikkat etmelisiniz.
Hamileliğiniz ilerledikçe vücudunuz ve cildiniz gelişmekte, daha hassas bir duruma bürünmekte. Cilt bakımınız için doktorunuzun kontrolünde size iyi gelecek kremler ve
nemlendiriciler kullanabilirsiniz.
Beslendiğiniz ve bakımınız için kullandığınız ürünlerin saf, doğal ve organik olmasına özen göstermelisiniz.
Kıyafet seçiminiz konusunda daha dikkatli olmalısınız. Pamuklu kumaşlar ve daha rahat bol giysiler tercih edebilirsiniz.
Bebeğiniz yüz mimikleri yapabilmektedir. Ultrason muayenesinde bebeğinizin ağzını açıp kapattığını, gülümsediğini görebilirsiniz. Bebeğiniz günün büyük bir
bölümünü uyuyarak geçirmektedir.
Hamilelik hormonları nedeniyle bulantı oluşması gayet doğaldır. Koku hassasiyeti de bu durumu oldukça etkilemektedir. Rahim büyüdükçe mideye basınç yapar ve
mide asidi yemek borusundan yukarı çıkar. Bu durum mide bulantısına neden olur.
Rahmin büyümesi nedeniyle kasların gerilmesi karın ve kasıkta ağrı oluşmasına neden olabilir. Karın ağrısı kısa süreli olmaktadır. Fakat karın ağrınız şiddetlenir ve artarsa
zaman kaybetmeden doktorunuza danışmalısınız.
Gebeliğin 22. Haftasında Dikkat Edilmesi Gerekenler ve C Vitamininin Önemi
Hamileliğinizin 22. Haftası itibariyle beslenmeniz konusunda daha dikkatli olmalısınız. Kendiniz ve bebeğiniz için gereken mineral ve vitaminleri almalısınız.
Fazla kilo almamak için düzenli ve dengeli beslenmelisiniz. Ara öğünlerinizi de faydalı ve sağlıklı besinlerden tercih edebilirsiniz.
Bacak ağrılarını önlemek için kalsiyum, çinko, magnezyum alımına özen göstermelisiniz.
Kendinizi yormamalı ve ağır kaldırmamalısınız.
Hamileliğiniz boyunca stresten uzak durmalısınız. Size iyi gelen ve huzur bulduğunuz aktivitelerle ilgilenmeli ve olabildiğince sakin kalmalısınız.
Uyurken rahat bir pozisyon tercih ederek uyku kalitenizi arttırabilirsiniz.
Olabildiğince dinlenmeye ve kendinizi yormamaya çalışmalısınız.
Doktor kontrolünde kendinizi yormadan çeşitli egzersizler yapabilirsiniz. Hamile yogası, hamile pilatesi vb. aktiviteler doğumunuzu da kolaylaştıracaktır.
C Vitamini takviyesi almayı ihmal etmemelisiniz. Hücrelerin gelişimi için oldukça önemlidir. Sindirim sisteminin iyi çalışmasını sağlar ve bağışıklığınızı güçlendirir.
Besinlerdeki demirin alımını kolaylaştırır.