Bebeğinizin büyüklüğü bir erik kadar olmuş durumda. Ağırlığı ise hemen hemen 15 grama yaklaşmış bulunmaktadır. Yüzü ve vücudu yavaş yavaş şekillenmeye başlamıştır. Dişlerinin çıkacağı yerlerde tomurcuklanmalar başlamıştır. Ses telleri oluşmaya başlamıştır. Uyanık olduğu zamanlarda parmağını emerek hareket edebiliyor ve tekme atabiliyor. Sindirim sistemi çalışmaya başlamış durumda. Kemik ilikleri akyuvar üretmeye başladı.
Gebeliğinizin 12. Haftası itibariyle bebeğinizin gelişimi hızlanmış durumda. Bu durum kendinizi yorgun hissetmenize neden olmaktadır. Bu süreçte tahlillerinizi yaptırmalı, doktor kontrollerinizi ihmal etmemelisiniz. Gerekli vitamin ve mineralleri kullanmalısınız. Mide yanması sorunu yaşayabilirsiniz. Bulantı ve kusmalarınızda azalma yaşasanız da bu sefer baş ağrıları ve baş dönmesi şikayetleri yaşayabilirsiniz. Bu haftada vücudunuzda koyu lekelenmeler olabilir. Bu durum sizi endişelendirmesin. Vücudunuzda melanin üretildiği için böyle bir durum yaşamaktasınız. Fakat doğum sonrasında bu lekeler kaybolacaktır.
12.hafta itibariyle karnınız belirmeye başlamış durumdadır. Bu haftayla birlikte karnınız yavaş yavaş büyümeye başlayacak. Kilo alımınız artacak. Fakat karnın belirginliği anne adaylarının hepsinde aynı olmamaktadır.
Hamileliğiniz boyunca sağlıklı ve düzenli bir şekilde beslenmelisiniz. Hem sizin hem bebeğinizin sağlığı için oldukça dikkatli olmanız gerekmektedir. Bu süreçte sık ve az yemeye özen göstermeli, öğün atlamamalısınız. Baklagil, sebze ve meyve tüketimine dikkat etmelisiniz. Kabızlık ve gaz sıkıntısını çözmek için lifli gıdalar tüketebilirsiniz.
Mide yanması şikayetini önlemek için baharatlı ve acı besinler tüketmemelisiniz. Protein, folik asit, demir, vitamin ve mineral alımını ihmal etmemelisiniz. Sıvı ve su tüketiminizi ihmal etmemelisiniz.
Baharatlı ve acı gıdalar tüketmeyin.
Sıvı tüketiminizi öğün aralarına saklayın.
Besinleri iyice çiğnemeye özen gösterin.
Ekşi besinleri fazla tüketmemelisiniz.
Kahve ve çikolata tüketiminden kaçınmaya çalışmalısınız.