Hamilelik Hesaplama, Kaç Haftalık Hamileyim?

Gebelik Hesaplama Aracı, Hamilelik Süresi Hesaplama

Anne adayları için hazırladığımız otomatik hamilelik süresi hesaplama aracı ile birlikte ne kadar süredir hamile olduğunuzu hesaplamak artık çok basit!
Cinsiyet
>
Kaç Aylık
>
Kilosu / kg
Boyu / cm
Baş Çevresi / cm
Çocuğumun Gelişimini Hesapla
 
 


Gebelik Hesaplama

Anne adaylarının en çok merak ettiği ve en sık takibini yaptıkları konulardan birisi, hamilelik süresinin ne kadar olduğudur. Gebe olduğunuzu öğrenmenizden beridir bütün içerikleri taradınız, anne olmaya hazırlanıyorsunuz. Bebeğinizi dünyaya getireceğiniz günü sabırsızlıkla bekliyorsunuz. Ortalama olarak 9 ay 10 gün kadar süren bu serüven için her gün yatıp kalkıp yeni bilgiler ediniyorsunuz.

Kendinize sürekli,

+Bebeğim ne zaman doğacak?,
+Çocuğum hangi tarifte doğacak?,
+Kaç haftalık hamileyim?
+Ne kadar süredir gebeyim?
+Doğum tarihime ne kadar kaldı?
+Bebeğim kaç haftalık? gibi sorular soruyorsunuz. Anne adayı olarak yaşadığınız heyecan ve mutluluğu anlıyoruz ve sizler için tüm bu sorulara cevap bulabileceğiniz otomatik bir gebelik süresi hesaplama aracı geliştirdik.

Hamilelik sürenizi gün gün takip edebilmeniz için normal şartlarda sürekli kafanızdan hesap yapmanız gerekirken, Kocaman Bi' Site'nin sizlere sunduğu araç sayesinde saniyeler içerisinde gebelik sürecinizi sürekli ve anlık olarak hesaplayabilir ve hamilelik takibinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Hamilelik Hesaplama Nasıl Çalışır?

Hamilelik süresi hesaplanırken dikkat edilmesi gereken en önemli unsur, "Kaç haftalık gebeyim?" sorusunun doğru cevabını verecek olan referans veriye dikkat etmektir.

Doğum uzmanları, hamilelik hesaplaması için en çok yapılan hatalardan biri olan döllenme tarihine göre bir hesaplama yapmazlar. Döllenme tarihi, diğer bir deyiş ile ilişki tarihi, gebelik süresi ile alakalı doğru bilgileri yansıtamayabilir.

Uzmanlar, gebelik süresinin doğru ve tutarlı bir şekilde hesaplanması için son görülen adetin ilk gününü baz alır. Anne adayları, döllenmenin gerçekleştiği ilişkiyi saptamakta veya hatırlamakta güçlük çekebilir bu nedenle regl döneminin ilk günü gebelik hesaplama için kullanılan ortak bir referans değerdir.

Kadınlarda yaşanan yumurtlama günleri ve adet günü farklılıkları da bu referans değerin bu şekilde oturmasında rol oynamıştır. Gebelik süresini en doğru şekilde hesaplamak için son adet döneminin ilk gününü baz almalısınız ve bu doğrultuda hesaplama yapmalısınız.

Sizler için hazırladığımız gebelik hesaplama aracı sayesinde bu işlemi son derece hızı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Son adet gününüzü araca girerek kaç haftalık hamile olduğunuzu gün detayı ile birlikte görebilirsiniz.

Bebeğimi Ne Zaman Doğuracağım?

Bebeğinizi ne zaman doğuracağınız bilgisini hesaplamak çok karışık gibi görünse de aslında oldukça basittir.

Tahmini olarak bebeğinizin doğum vaktini hesaplamak için son regl gününden 3 ay geriye gitmeniz ve 7 gün eklemeniz yeterli olacaktır. Adet gününe göre hamilelik hesaplama için siz heyecanlı anne adaylarına bir örnek ile açıklama yapmak gerekirse, son adet döneminin ilk günü 10 Ekim olan anne adayı, ekim ayından 3 ay geriye giderek Temmuz ayına ulaşır. 10 rakamına 7 eklenir ve bu işlemden 17 sonucu çıkar. Bu da yaklaşık olarak doğum yapacağınız tarihi belirtir.

Sevgili heyecanlı anne adaylarımızın unutmaması gereken husus ise, doğum tarihinin pek çok biyolojik ve fizyolojik faktör ve etmene göre farklılık gösterebilmesi ve her anne için farklı tarihler şeklinde kendini göstermesidir. Yani sevgili anne adayları, hamilelik deneyiminiz yalnızca size özeldir ve bireysel hesaplamalarla kesin tarihlere ulaşmak mümkün değildir. Bu tarz bireysel hesaplamaların sonucu yalnızca sizlere tahmini doğum vakitleri söyleyecektir.

Haftalık hesaplamalar, yine de sizlere aylık hesaplamalara göre daha muhtemel sonuçlar vaat edecektir. Çünkü hamilelik ve doğum ile alakalı bilgiler tıbbi anlamda haftalık referanslar ile oluşturulur.

Hamilelik Kaç Hafta Sürer?

Hamilelik veya bazı anne adaylarının favori deyimi ile gebelik, normal değerler ile 40 hafta veya 280 gün sürer. Bu süreler bize ortalama oalrak 9 ay 10 günlük standart ve halk arasında da oldukça popüler olan bilgiyi verir. Çeşitli biyolojik ve fizyolojik nedenler ile bu süreler 2 haftalık sapmalara sahip olabilir.

Hafta Hafta Gebelik Takibinizi Gerçekleştirin

Bebeğim Karnımda Ne Durumda?

Gebeliğin 39. Haftası – Hafta Hafta Hamilelik Rehberi

Anne adayları hamileliğin 39. Haftasında bebeklerine kavuşmanın heyecanı ve stresini yaşıyor olabilir. Artık bebeğinize kavuşmanıza çok az kaldı.
Devamını Oku

Gebeliğin 38. Haftası – Hafta Hafta Hamilelik Rehberi

Bebeğiniz bu hafta itibariyle doğum için neredeyse hazır durumda. Gelişimini hemen hemen tamamladı ve dış dünyayla buluşmasına az bir zaman kaldı.
Devamını Oku

Gebeliğin 37. Haftası – Hafta Hafta Hamilelik Rehberi

Doğumunuza oldukça az bir zaman kaldı. Neredeyse 2 ila 3 hafta içerisinde doğum gerçekleşecek.
Devamını Oku

Dış Gebeliğin Nedenleri ve Tedavi Süreci

Dış gebelik, döllenen yumurtanın sağlıklı ve doğru bir şekilde rahim içerisinde endometriyum tabakasına tutunamaması sonucu meydana gelen durumdur. Döllenen yumurta rahim dışında herhangi bir yere tutunursa buna “dış gebelik / ektopik gebelik”denilmektedir.
Devamını Oku

Gebeliğin 36. Haftası – Hafta Hafta Hamilelik Rehberi

Bebeğinizin doğumuna çok kısa bir zaman kaldı. 9. ayınıza girmiş bulunuyorsunuz. Kendinizi hem fiziksel hem duygusal anlamda yorgun hissediyor olabilirsiniz.
Devamını Oku

Gebeliğin 35. Haftası – Hafta Hafta Hamilelik Rehberi

Hamileliğin 35. Haftasıyla birlikte bedeniniz kendisini doğuma hazırlamaya devam ediyor. Doğumunuza 1 ay kadar kaldı. Bu dönemlerde kabızlık ve hazımsızlık yaşayabilirsiniz.
Devamını Oku

Gebeliğin 34. Haftası – Hafta Hafta Hamilelik Rehberi

Doğumunuza haftalar kaldı! Bu süreçte kendinizi yorgun ve halsiz hissedebilirsiniz. Fakat biraz daha dayanın kısa bir süre sonra bebeğinizi kucağınıza alabileceksiniz.
Devamını Oku

Gebeliğin 33. Haftası – Hafta Hafta Hamilelik Rehberi

Hamileliğinizin 33. Haftasıyla birlikte 8. Aya girmiş bulunmaktasınız. Doğumunuza oldukça az bir zaman kaldı. Bu haftalarda doğumunuz için hazırlık yapmanız gerekiyor.
Devamını Oku

Gebeliğin 32. Haftası – Hafta Hafta Hamilelik Rehberi

Hamileliğin 32. Haftası itibariyle bebeğiniz karnınızdaki pozisyonunu değiştirecektir. Bebeğiniz 32 ila 38. Haftalar arasında baş aşağı dönmektedir. Bebeğinizin pozisyon değişikliğini erken doğumla ilişkilendirmenize gerek yoktur.
Devamını Oku

Gebeliğin 31. Haftası – Hafta Hafta Hamilelik Rehberi

Hamileliğinizin son haftalarına girmiş bulunmaktasınız. Bebeğinize kavuşmanıza az bir zaman kaldı. Bu süreçte hem ruhen hem de fiziksel anlamda bebeğiniz için hazırlanmaya başlamalısınız.
Devamını Oku

Gebeliğin 30. Haftası – Hafta Hafta Hamilelik Rehberi

Bu haftayla birlikte bebeğinizin hareketleri ve tekmelerinin yanı sıra hıçkırıklarını da hissediyor olmalısınız. Bebeğiniz ilk soluklarını alırken karnınızda düzenli olarak kalp atışı hissi yaşayabilirsiniz.
Devamını Oku

Gebeliğin 29. Haftası – Hafta Hafta Hamilelik Rehberi

Yaklaşık 10 hafta sonra bebeğinizi kucağınıza alabileceksiniz. Bu süreçte bebeğiniz için gereken eşyaları almayı düşünebilirsiniz.
Devamını Oku

Gebeliğin 28. Haftası – Hafta Hafta Hamilelik Rehberi

Hamileliğin son 3 ayına girmiş bulunmaktasınız. Bu süreçte ağrılarınızda artış olabilir. Olabildiğince dinlenmeye, ağır kaldırmamaya ve bedeninizi yormamaya özen göstermelisiniz.
Devamını Oku

Gebeliğin 27. Haftası – Hafta Hafta Hamilelik Rehberi

Hamileliğinizin 27. Haftasıyla birlikte son 3 aylık döneme adım atmış bulunmaktasınız. Bebeğiniz giderek büyümeye ve güçlenmeye devam ediyor. Bu haftayla birlikte pek çok organı gelişimini yarılamış durumda.
Devamını Oku

Gebeliğin 26. Haftası – Hafta Hafta Hamilelik Rehberi

Bebeğin ağırlığı bu haftadan itibaren 650 ila 670gram ağırlığındadır. Dış hayata uyum sağlamak için ciğerleri ve organları hazırlanmaya, gelişmeye devam ediyor.
Devamını Oku

Gebeliğin 25. Haftası – Hafta Hafta Hamilelik Rehberi

Bebeğiniz vücut hatları ve organlarıyla artık minik bir insan formuna kavuşmuş durumdadır. Beyni gelişmekte. Göbek kordonu artık daha güçlü.
Devamını Oku

Gebeliğin 24. Haftası – Hafta Hafta Hamilelik Rehberi

Hamileliğin 24. Haftasıyla birlikte bebeğinizin organları ve pek çok sistemi oluşmuş durumdadır. Bebeğiniz öğrenmeye, duygusal ve bilişsel faaliyetler göstermeye başlamış durumda.
Devamını Oku

Gebeliğin 23. Haftası – Hafta Hafta Hamilelik Rehberi

Bebeğiniz yaklaşık olarak 30 cm boyunda ve 500gram ağırlığına ulaşmış durumdadır. Ciğerleri gelişmekte ve kalp atışlarını steteskop sayesinde duyabilmektesiniz.
Devamını Oku

Gebeliğin 22. Haftası – Hafta Hafta Hamilelik Rehberi

Bebeğinizin boyu 27 ila 30 cm olmuş durumdadır. Bebeğinizin ağırlığı ise 400 ila 450gram ağırlığındadır. Bu haftadan itibaren bebeğiniz sizi duyabiliyor ve sesinizi tanıyor.
Devamını Oku

Gebeliğin 21. Haftası – Hafta Hafta Hamilelik Rehberi

Bebeğiniz yaklaşık 25 cm boyunda ve 310 ila 320gram ağırlığındadır.Bir havuç uzunluğundaki bebeğinizin kalbi hızla atmakta ve kan pompalamaya devam etmekte.
Devamını Oku

Gebeliğin 20. Haftası – Hafta Hafta Hamilelik Rehberi

Bebeğinizin boyu 16 cm civarında kilosu ise 300gram civarındadır.Beyni hızla gelişiyor ve kalp atışları giderek güçlenmekte.Bu haftada doktorlar bebeğinizin cinsiyetini rahatça belirleyebilecektir.
Devamını Oku

Gebeliğin 19. Haftası – Hafta Hafta Hamilelik Rehberi

Bebeğinizin tat duyusu geliştiği için bu süre zarfında içinde bulunduğu amniyotik sıvının tadını alabiliyor. Bu sıvı tatlı bir yapıda olduğu için de bebeğiniz daha çok tatlı besinleri tercih ediyor olabilir.
Devamını Oku

Gebeliğin 18. Haftası – Hafta Hafta Hamilelik Rehberi

Bebeğiniz 15 cm olmuş durumda. Bebeğinizin cinsel organları şekillenmiş durumda. Parmak izleri oluşuyor ve tutuşu güçleniyor. Kulakları rahatça sesleri duymaya başladı.
Devamını Oku

Gebeliğin 17. Haftası – Hafta Hafta Hamilelik Rehberi

Bebeğinizin saçları, kaş ve kirpikleri uzamaya devam ediyor. Ağzını ve gözlerini hareket ettirebiliyor. Bebeğiniz de sizle birlikte kilo almaya devam ediyor. Kalp atışı dakikada 140 ila 150 civarında.
Devamını Oku

Gebeliğin 16. Haftası – Hafta Hafta Hamilelik Rehberi

Bebeğiniz 100grama ulaşmış durumdadır. Boyu ise 10 ila 12 cm aralığında değişkenlik gösterebilir. Bebeğiniz daha hızlı bir şekilde büyümeye başladı. Artık daha hareketli.
Devamını Oku

Gebeliğin 15. Haftası – Hafta Hafta Hamilelik Rehberi

15.Hafta ile birlikte hormonlarınız vücudunuzda bazı değişikliklere neden olmaktadır. Özellikle diş sağlığınıza oldukça dikkat etmelisiniz. Vücudunuzdaki sıvı miktarının artışıyla birlikte burun akıntısı ve terleme hissetmeye başlayacaksınız.
Devamını Oku

Gebeliğin 14. Haftası – Hafta Hafta Hamilelik Rehberi

Hamileliğin on dördüncü haftasıyla birlikte hamilelik şikayetlerinizde azalma meydana gelecek. Bu hafta ile birlikte hamileliğinizin dördüncü ayına girmiş bulunmaktasınız.
Devamını Oku

Gebeliğin 13. Haftası – Hafta Hafta Hamilelik Rehberi

Göğsünüz ve süt kanallarınız bebeğinizi emzirmek için hazırlanmaya başlamış durumda. Kolostrum adı verilen sıvıyı üretmeye başlamak üzereler. Bu sıvı bebeğinizi besleyecek ilk süt olacak.
Devamını Oku

Gebeliğin 12. Haftası – Hafta Hafta Hamilelik Rehberi

Gebeliğinizin 12. Haftası itibariyle bebeğinizin gelişimi hızlanmış durumda. Bu durum kendinizi yorgun hissetmenize neden olmaktadır. Bu süreçte tahlillerinizi yaptırmalı, doktor kontrollerinizi ihmal etmemelisiniz.
Devamını Oku

Gebeliğin 11. Haftası – Hafta Hafta Hamilelik Rehberi

Gebeliğin on birinci haftasından itibaren mide bulantılarınızda azalma hissedeceksiniz ve kendinizi daha enerjik hissedebilirsiniz. Hormonlarınızdaki değişim mide sorunları yaşamanıza neden olabilir.
Devamını Oku

Gebeliğin 10. Haftası – Hafta Hafta Hamilelik Rehberi

Bebeğiniz onuncu haftada 3 cm olmuş durumda. Parmaklarını, kollarını ve bacaklarını oynatabiliyor. Kasları gelişmeye devam ediyor. Beyin gelişimi daha hızlı ilerlediği için kafası vücuduna oranla daha büyük bir durumda.
Devamını Oku

Gebeliğin 9. Haftası – Hafta Hafta Hamilelik Rehberi

Anne adayının rahmi hızlı bir şekilde büyümeye devam etmektedir. Fakat dokuzuncu haftada gebelik henüz dışarıdan anlaşılamaz. Anne adayında hem fiziksel hem ruhsal değişiklikler meydana gelir.
Devamını Oku

Gebeliğin 8. Haftası – Hafta Hafta Hamilelik Rehberi

Bebeğiniz sekizinci hafta itibariyle “fetus” olarak adlandırılmaktadır. Uzunluğu 15 mm olmuş durumdadır. Gözleri, ağzı ve burnu giderek daha belirgin bir hale dönüşmeye başlamış durumdadır.
Devamını Oku

Gebeliğin 7. Haftası – Hafta Hafta Hamilelik Rehberi

Hamileliğin 5 ila 10. haftaları oldukça önem arz etmektedir. Bu süreçte bebeğiniz savunmasız bir şekilde ve hızla büyümektedir. O nedenle doktor kontrollerinizi ihmal etmemelisiniz.
Devamını Oku

Gebeliğin 6. Haftası- Hafta Hafta Hamilelik Rehberi

Anne adayları altıncı haftadan itibaren bebeğin gelişim ve değişiminden de daha fazla etkilenmeye başlayacaktır. Bu süreçte anne adayları hem fiziksel hem de ruhsal anlamda pek çok değişiklik göstermektedir.
Devamını Oku

Gebeliğin 5. Haftası - Hafta Hafta Hamilelik Rehberi

Hamileliğinizin bu aşamasında bebeğinizin sağlığı ve kendi sağlığınız için zararlı maddelerden uzak durmalısınız. Ağır eşyaları kaldırmamalı ve ağır işlerden uzak durmalısınız.
Devamını Oku

Gebeliğin 4. Haftası - Hafta Hafta Hamilelik Rehberi

Dördüncü haftadan itibaren yapacağınız testler daha doğru ve sağlıklı sonuç verecektir. Bu süreçte doktor kontrolünde olmanız oldukça önemlidir.
Devamını Oku

Gebeliğin 3. Haftası - Hafta Hafta Hamilelik Rehberi

Anne adaylarının erken gebeliği kan ve idrar tahlili olmadan anlaması oldukça zordur. 4. haftaya kadar evde yapılan hamilelik testleri net ve doğru sonuçlar vermeyebilir.
Devamını Oku

Gebeliğin 2. Haftası - Hafta Hafta Hamilelik Rehberi

Anne adaylarının bazılarında ilk iki haftada bazı ağrı ve sancılar gerçekleşebilir. Bu ağrılar döllenen yumurtanın rahme yerleşim aşamalarını belirtmektedir. Fakat bu ağrı ve sancılar anne adayını rahatsız edecek boyutta olmamalıdır.
Devamını Oku

Gebeliğin 1. Haftası - Hafta Hafta Hamilelik Rehberi

Son regl döneminizden sonraki iki hafta içinde yumurtlamanız gerekmektedir. Hamileliğin 40 hafta olarak hesaplanma nedeni son regl döneminizden itibaren sayıma başlanmasıdır.
Devamını Oku