Hamilelikte Kabızlık ve Hemoroid

Hamilelik Sırasında Kabızlık Nasıl Tedavi Edilir?

Yazar
Kocaman Bi' Site
Kategori
Anne Sağlığı
Tarih
28/10/2020

Hamilelik döneminde görülen en sık rahatsızlıklardan birisi kabızlık ve buna bağlı olarak hemoroid oluşumudur. Anne adayının yaşam kalitesini oldukça düşüren ve can sıkıcı bir hale getiren kabızlık oldukça normal bir durumdur. Hamileliğin son üç ayında rahmin büyümesi ile makata baskı yapmakta ve hormon artışları bağırsakların hareketlerinin yavaşlamasına sebep olur. Bu yavaşlama ve rahmin yaptığı baskı anne adaylarında kabızlığa sebep olur. Kabızlığın ilerlemesi ve makat bölgesine artan basısı toplardamarlardan kan dönüşünü de engelleyerek hemoroidlere neden olur. Uzun süre ayakta kalma da bu duruma katkıda bulunan diğer bir faktördür. Güzel haber şu ki gebelikte oluşan kabızlık ve hemoroid, bebeğin dünyaya gelişinden sonra hafifleyerek yok olacaktır. Eğer siz de tuvalete çıkmakta zorlanıyorsanız, makat bölgenizde yoğun bir baskı hissediyor ve tuvalete çıkarken kan gelmesi, otururken zorlanma ve rahatsızlık hissediyorsanız kabızlık ve hemoroid ile karşı karşıya olabilirsiniz.

Kabızlık ve hemoroid, hamilelik veya gebelik esnasında en sık görülen rahatsızlıklardandır ve içeriğimizde engelleme metodları, tedbirler ve tavsiyeleri bulabilirsiniz.

Hemoroid Nasıl Engellenir?

Bu rahatsızlığın nasıl hafifletileceğine geçmeden önce, eğer sizde bu durum oluşmadıysa daha baştan engellemek için neler yapılacağını bilmek sizin için daha faydalı olur. Hamileliğinizde aşağıda yazdığımız adımları uygularsanız, kabızlık oluşumunu engelleyebilirsiniz. Kabızlık oluşumunu engelleyerek hemoroidi de engellemiş olursunuz.

  • *Lifli gıdaları tüketmeye özen gösterin ve katı gıdalardan uzak durmaya çalışın.
  • *Bol sıvı tüketin, bol sıvı tüketimi bağırsak hareketlerini hızlandırarak kabızlığı engeller.
  • *Erik ve kayısı suyu ya da kompostosu için, erik ve kayısı kabızlığı engelleyen doğal gıdalardır.
  • *Tuvaletinizi bekletmeyin, tuvaletinizi bekletmek bağırsak hareketlerinizi engellemek anlamına gelir, engellen bağırsak hareketleri kabızlığa davetiye çıkartır.
  • *Sebze meyveyi bol tüketin, sebze ve meyve içinde bulunan vitamin ve sudan kaynaklı doğal bir kabızlık önleyicisidir.
UYARI! Doktorunuza danışmadan ilaç almayın, kabızlık için alınan ilaçlar doktor tavsiyesi ile alınmadığında bağırsak hareketlerinizin dengesini bozar ve tembelleşmeye sebep olur. Kısa vadede sorunu çözmüş olsanız bile hamilelik sürecinin devamında sizi kabızlığa itebilir.
Kabızlık ve hemoroid, hamilelik veya gebelik esnasında en sık görülen rahatsızlıklardandır ve içeriğimizde engelleme metodları, tedbirler ve tavsiyeleri bulabilirsiniz.

Hemoroid Veya Kabızlık Yaşayan Anne Adayları Ne Yapmalı?

Öncelikle gebelikte yaşanan kabızlık ve hemoroidin doğal bir durum olduğunu tekrar açıklayalım, bu durum sizi endişeye sürüklemesin. Önemli olan bunu hafifletmek ve sizin konforlu bir hamilelik süreci geçirmenizdir. Yapılacak ilk şey bir uzmana danışmanızdır. Uzmana danışmadan alınacak ilaç takviyeleri, vücudunuzdaki su miktarını azaltabilir ve doğumu zorlaştırabilir. Uzmana danıştıktan sonra, beslenme ve yaşam tarzınızda değişikliklere giderek bu durumu ortadan kaldırabilirsiniz. Yaşam tarzı ve beslenme değişiklikleri yukarıda yer verdiğimiz değişikliklerle benzerdir; bol su tüketimi, lifli gıda seçimi, tuvalet tutmama.. Eğer bu değişikliklere rağmen süreç sizin için zorlu geçiyorsa uzmanınızın önerdiği ilaç takviyesi ile size ve bebeğinize zarar gelmeden bu sorunu çözebilirsiniz. Uzmanlar genel olarak gebelik döneminde hemoroid hastalığı görülmesi durumunda bölgesel kremler, fitiller ve ağızdan alınabilen tabletlerle bu tedavi etmektedir.

Kabızlık ve hemoroid, hamilelik veya gebelik esnasında en sık görülen rahatsızlıklardandır ve içeriğimizde engelleme metodları, tedbirler ve tavsiyeleri bulabilirsiniz.

Buradan Devam Et!